BIG READS

Za Ime Bloga Miloga! – Deset

Kako je moguće da jedan blog opstane deset godina? Decenija filozofiranja o automobilima. Nije nam uleteo azerbejdžanski kapital, nemačka tehnologija, niti smo projekat od javnog značaja Kine. Zapravo, uleteli smo u obostrani klizeći. Mi smo virus, internet je naša “vlažna” pijaca i vrlo slabo se prenosimo sa osobe na osobu. Vakcina nedostupna.

Ove godine se dosta radilo i nije se sedelo skrštenih ruku. Bilo je predstavljanja jedinstvenih automobila u regionu, predobre vozačke priče, bud3 track day i još svašta nešto usput. Pokrenuta je i prodavnica, čoveče! Kad pogledate situaciju oko nas, nije to tako loše.

To je bilo ove godine, a šta je bilo ostalih devet godina iza nas? Paaaa – baš svašta. Krenuli smo kao mali, ali odlučni. To nas je odvelo na drag, drift, reli, brdo, krug… Pre toga, drugari i njihovi automobili, priče i ludorije. Verovatno smo među prvima uradili izveštaj sa Wörthersee-a i odlazak u tada „mali“ Rimac. Prvo otvaranje NAVAK-a za svet. Našim radom smo podržali reinkarnaciju drift šampionata u Srbiji. Dospeli u Dnevnik RTS-a kao oficijelni fotografi Serbia Rally-a. Otkrili i podelili sa svima Trash n Burn

Koliko je samo slučajnih „prolaznika“ kroz blog ostavilo trajni pečat na nas i vas. Danas je poželjno pričati: „Ja, ja, ja i ja“, a mi, tupsoni, smo uvek tražili neko zajedništvo, uzgajali tu ideju i ispraćali ljude u nove avanture. Čeda, Nikola, Šobot, Savin, Đole su škljocali. A Matija, Tijana, Herbez, Sugaris su kuckali. Spisak je predugačak i hvala svima. Verujte nam da se svega i svakoga sećamo.

Osijek i Zagreb su nam skoro od početka postali druga kuća. Mrgud, Kalkan, Daniel, kao i cela ekipa koja ih okružuje, pomogli su nam da proširimo granice, jer je naš rad na njih ostavio jak utisak. Mrgud nam je otvorio vrata svog doma, magazina i celokupne HR scene, Daniel je pomogao da intervjuišemo ljude koji su nekada krojili istoriju automobila, kao i sa onima koji to danas čine. A Kalkan… On nas je ugojio, napio i odgajio.

Autobild i Tina gajili su voajreski odnos sa nama godinama, posmatrali nas kroz zavese i na kraju startovali. Epilog – cela godina bud3 materijala u štampanom izdanju! Fotkali smo sajam autmobila kada se ugasi poslednji žar ćumura. A, da, otišli smo i na onaj Ring sa Jugom, doživeli avanturu života i svaku emociju preneli na vas. Sve je ovo previše…

8

Morao sam da spomenem na početku taj virus prokleti, možda nije obeležio deceniju, ali na je smorio za narednih sto godina. Razmišljali smo kako da obeležimo ovaj jubilej, deceniju postojanja, ali nam situacija ne dozvoljava okupljanja… A pošto nam je bud3 dom, što onda ne bismo pod tim krovom napravili žurku.

Pravimo YT live gde ćemo pokušati da se zahvalimo svima vama koji ste bili tu svih ovih godina, uključićemo u prenos i neke jako bitne face koji su nam od poznanika prerasli u familiju. Verovatno i pustiti suzu. Ajde da se družimo, propisno upoznamo i uradimo rekapitulacije našeg druženja sa svima vama.

 

Šta vi mislite? Ostavi komentar 2

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 komentara

  • Čestitam drugari, da ovaj blog nikada ne prestane sa radom, da uvek bude dobrih priča, fotografija, TD-a, lepog druženja. Samo tako nastavite

  • Bravo ljudine!

Odabrani članci