Oct
02

Widow-Record Maker – Porsche 997 Turbo

Priča o tome kako je Porše 911 inženjerski promašaj je izlizana kao dojka statue Julije u Veroni. Dosadili su i kamenju sa tim pričama i uvodom. Da je švabo hteo drugačije, tako bi uradio. Gledaj sada, pada rekord Ring-a kao da nije ni postojao. Toliki je “promašaj” da ga niko ne želi, sve beže od njega…

Mi dugo nismo imali neki od čuvenih widowmaker-a na našoj stranici, pa, eto, sada pravi povod da to uradimo. Na prvi pogled bi pomislili da smo nekako uspeli baš GT2 da dovedemo na naše stranice, ali to, nažalost, nije istina. S druge strane, možda nas podloška-dve dele od toga. U pitanju generacija koja nosi broj 997 i onaj divni natpis turbo.

Automobil ispred vas je za tretman otišao do TechArt radionice gde je počašćen sa stage 3 modifikovanjem agregata. To podrazumeva da je promenjena turbina, interkuler, dizne, izduv, pumpe goriva… Znate i sami već, svi ste bili do TechArt-a. Rezultat tretmana je 620 “konja” na točkovima. Priča je zaokružena GT2 body kit-om.

Najbolja stvar u celoj priči je što se ispod volana nalaze tri pedale, pa tako svu tu snagu morate apsolutno sami da kontrolišete i obuzdate. Nekome su to pune ruke posla, a većini su to verovatno pune ruke apsolutne zabave i uživanja. Uživajte!

 

Autor: Aleksandar Savin

Fotografije: Aleksandar Savin

 


 

 


Facebook Komentari

Comments

Komentari

  1. Opiceni Opelas kaže:

    Jeri moye boljse od ovoga? Leptejebo.
    Bravo momci, idemo dalje, sjajan auto i fotke!

Ostavite komentar

Budi u toku

  • Facebook
  • Twitter
  • Flickr
  • YouTube
  • RSS

Pretraga

Partneri

Popularno

Negde na brdovitom...

Kao što smo vam već najavili, priča o ...

Za ime Bloga...

Pre neki dan sam skoknuo do pijace da ...

Odžačari – Seat...

Škk dizel? Znam, simbol poljoprivrednih mašina, toplih stanova, ...

Saab il’ nikad

Svi već par godina čitate o propasti SAAB-a, ...

Za ime Bloga...

Godina iza nas i godine ispred nas. Kilo ...

Facebook updates

Twitter updates