Sep
10

VWakeUper – Golf 6 GTI

Nekada se ideja sleeper-a vrlo lako vizualizovana u našim glavama. Svakodnevno neprimetan automobil, diskutabilnog izgleda, sa podosta snage ispod haube. Većina vas ih je svojevremeno i sama sklapala. Nažalost kako vreme prolazi, novih automobila je sve više, a ti neprimetni automobil su ili istrulili ili je previše uloženo u njih, te je nemoguće da sakriju svoju snagu.

Većina usijanih balkanskih glava sa solidno debelim novčanikom i dalje smatra da je njihova “šestica” sa V6 dizelom prevelik zalogaj za male, smešne “klince”. Na njihovu žalost, nove generacije hothatch automobila su ih uhvatile nespremne.Turbo motori dozvoljavaju vlasnicima istih da se igraju sa raspoloživom snagom.

Jedno od najvećih igrališta za debele novčanike i njihove igračke u regionu je Crna Gora. Tokom letnje sezone sa primorija stiže gomila fotografija carspotter-a raznoraznih automobilskih divota. A pošto su crnogorci poznati kao “dobri” domaćini nije na odmet ugostiti ih nečim diskretnim. Jedan mačiji kašalj – Golf 6 GTI.

Naš današnji primerak odaju nalepnice, ali većina njih je pozadi, pa tako tek posle paljenja zelenog svetla na semaforu zbunjeni vlasnici AMG-ova, M-ova ili sl. mogu da ih vide i možda ukapiraju o čemu se radi. Urađena je stage 2 prerada motora i DSG menjača, veći downpipe i skidanje katalizatora kao i cold air usis. Jedini problem u celoj priči su brojke koje bi trebale da se kreću oko 390 divljih durmitorskih konja, ali zbog njihove neukrotivosti, snagu je najbolje osetiti uživo. Apsolutno brutalno.

 

Autor: Aleksandar Savin

Fotografije: Aleksandar Savin

 


 

 


Facebook Komentari

Comments

Komentari

 1. Davor kaže:

  E kako sam opra ovoga Golfa jedno jutro uz Šavnik sa mojom Astrom gsi turbo vr6 i uzmi ti sto ces …
  Necu nista, salio sam se.

 2. Perazdera kaže:

  Kojih emova?

Ostavite komentar

Budi u toku

 • Facebook
 • Twitter
 • Flickr
 • YouTube
 • RSS

Pretraga

Partneri

Popularno

Negde na brdovitom...

Kao što smo vam već najavili, priča o ...

Za ime Bloga...

Pre neki dan sam skoknuo do pijace da ...

Odžačari – Seat...

Škk dizel? Znam, simbol poljoprivrednih mašina, toplih stanova, ...

Saab il’ nikad

Svi već par godina čitate o propasti SAAB-a, ...

Za ime Bloga...

Godina iza nas i godine ispred nas. Kilo ...

Facebook updates

Twitter updates