Sep
14

BMW Fan Skup, Leskovac – 2016

bmw_skup_leskovac_2016_bud3_naslovna_115Vraćate se sa odmora u kolima pretovarenim dusecima i koferima, sve je tako mirno i tiho do trenutka kada vam se u retrovizorima pojavljuju karakteristicni farovi. Nevoljno se prestrojavate u traku sa više rupa (desnu) kako bi propustili vec dvadesetog Bmw-a koji vas je obišao u poslednjih pet kilometara. Pitate se kakav deja-vu to preživljavate, a to su samo ljubitelji koji se već tradicionalno sedmi put okupljaju u Leskovcu.

bmw_skup_leskovac_2016_bud3_naslovna_12Domaćin, Igor Stevanović, predsednik Bmw Fan Kluba organizovao je sedmi po redu Bmw skup u Leskovcu na kojem je učestvovalo preko 300 vozila (311 da budemo precizni). Sadržaj skupa je bio dobro isplaniran i organizovan, nije bilo kašnjenja niti bilo kakvih problema. A kao glavna atrkacija napravljen je drift boks na obližnjem terenu.

bmw_skup_leskovac_2016_bud3_naslovna_84Kick je specijalno za ovaj dogadjaj stavio gume u boji, pa je publika oduševljeno gledala kako se žuti i ljubičasti dim uzdižu iznad Leskovca. Gosti drifteri iz cele Srbije i Bugarske su svojim atraktivnim vožnjama zabavljali publiku, a onda je na red došlo burnout takmičenje na koje se prijavilo svega tri vozila. Nedostatak špera jednom od učesnika nije onemogućio da se dobro zabavi i zabaci svoj auto ispred mase. Nekolicina gume je spaljena, svi srećni.

bmw_skup_leskovac_2016_bud3_naslovna_90Kada je počeo sexy car wash, tada su se obrisale slike sa prethodnog dečijeg rodjendana kao i snimci vatrometa od Nove godine. Blicevi su sevali u sred bela dana i uz kez kao da su osvojili premiju na lotou snimali su devojke koje su izvodile svoj performans. Za to vreme sudije zadužene za ocenjivanje najlepših BMW-a su iskoristile vreme da donesu svoje odluke.

bmw_skup_leskovac_2016_bud3_naslovna_89Performans se završio, snimci su sačuvani u folder “posao” i svi su krenuli na dodelu pehara za najlepše učesnike skupa. Tačno u tom momentu, kada su se svi posetioci i učesnici okupili oko bine, shvatio sam koliko je zapravo ovaj skup posećen. Energija je bila dobra, a celokupnom utisku je dodatno pomogao naš prijatelj Aleksandar Veliki koji je vodio program i održavao pozitivnu atmosferu.

bmw_skup_leskovac_2016_bud3_naslovna_69Pehari su podeljeni, egoi napunjeni, pa je na red došla i revijalna vožnja kroz grad. Uz naglašena pravila da se vozi lagano, bez divljanja, većina učesnika skupa krenula je u obilazak grada. Naravno to nije sprečilo nekolicinu da pokažu svoju veliku veštinu za volanom i manjinu na drugim mestima… Čemu to, nikada nećemo razumeti, ali… Nisu uspeli da ponište utisak o celokupnom događaju koji je protekao odlično i definitvno vredi posetiti ga, jer ovu količinu automobila, teško da ćete videti na jednom mestu. Na posletku ostaje da se postavi samo jedno pitanje – Da li će sledeće godine zafaliti mesta na parkingu?
 

Autor: Aleksandar Savin

Fotografije: Aleksandar Savin,Uroš Jović

 


Facebook Komentari

Comments

Trenutno nema komentara. Budite prvi!

Ostavite komentar

Budi u toku

  • Facebook
  • Twitter
  • Flickr
  • YouTube
  • RSS

Pretraga

Partneri

Popularno

Negde na brdovitom...

Kao što smo vam već najavili, priča o ...

Za ime Bloga...

Pre neki dan sam skoknuo do pijace da ...

Odžačari – Seat...

Škk dizel? Znam, simbol poljoprivrednih mašina, toplih stanova, ...

Saab il’ nikad

Svi već par godina čitate o propasti SAAB-a, ...

Za ime Bloga...

Godina iza nas i godine ispred nas. Kilo ...

Facebook updates

Twitter updates