Jul
10

Ne tako spor – Subaru BRZ

subaru_brz_naslovna_12Svako od nas ima različit ukus kada je reč o automobilima. Neko voli da mu auto izgleda besprekorno čisto, zakucan za asflat – kao ukras koji krasi parking. Drugi vole brzinu i spremni su da estetiku šutnu u dupe kako bi se ubrzali. Moj ukus je pak nešto treće – volim upravo ono što vam danas predstavljamo.

subaru_brz_naslovna_1BRZ-om smo se već bavili mnogo puta na budžu, doduše, obučenom u drugačije odelo ali suštinski je to isti automobil. Jasno je bio cilj saradnje Tojote i Subarua – savršen balans i zabava. Lagan auto (1230kg), zadnji pogon, „šper” diferencijal, nizak centar ravnoteže, 50:50 raspored težine…

subaru_brz_naslovna_5U zavisnosti od toga da li si purista ili ne, najveći ili najmanji problem automobila je snaga. BRZ i nije nešto brz. Onih jedva 200 „konja“ je sigurno dovoljno, ali to je kao biceps kod zemunca – veliki je i može da uplaši klince u kraju, ali to nikad nije dovoljno. E, sad kad nas već svrbi snaga, da se malo počešemo i po estetici. Svrbucka, hoće da namuči oko.

subaru_brz_naslovna_7Napokon imamo priliku da pitamo – Da li možemo da poboljšamo nešto? Apsolutno! Današnji gost je još uvek u početnoj fazi modifikovanja, pa je tako dobio samo par kozmetičkih tretamana koji će poboljšati celokupan vizuelni utisak. Prave stvari tek dolaze!

subaru_brz_naslovna_8Providni bulgaria stajl fabrički štopovi su zamenjeni za Valenti, a bočna linija je poboljšana ducktail spojlerom. Celokupan užitak u vožnji pospešuju Federal 595 RSR prenumatici, Sparco ručica menjača i Schroth Racing pojasevi. Motor je dobio strepsils tretman udisanja i promaja fazon izdisanja. Za to su zaduženi HKS filter vazduha i custom made protočni titanijumski auspuh baziran na SpecD.

subaru_brz_naslovna_6Zvuk koji sada proizvodi ovaj atmo boxer je perfektan. Imao sam priliku da ga čujem noću dok kroz prolazi kroz Blokovo. Betonski brutalizam koji ga okružuje samo dodatno pojačava i demonizuje zvuk. Postoji neka posebna draž u svemu tome, jeza me hvata.

subaru_brz_naslovna_11Auto trenutno meri 215ks na radilici. Planovi koji čekaju ovog Subija su sledeći: Gold XXR 527 18” felne, H&R opruge -30mm, Selbon carbon hood, HT auto lip-kit, Greddy turbo kit, Tomei UEL header i Tarox brake-kit. Nestrpljivo čekamo da se ispune ciljevi i da predstavimo ovog subarua u potpuno novom svetlu. Do tad ostanite sa nama i ne menjajte kanal.

 

Autor: Aleksandar Savin

Fotografije: Aleksandar Savin

 


 

 


Facebook Komentari

Comments

Komentari

  1. Opiceni Opelas kaže:

    Fantastican auto sa puno potencijala!Vrlo zanimljiva igracka.

Ostavite komentar

Budi u toku

  • Facebook
  • Twitter
  • Flickr
  • YouTube
  • RSS

Pretraga

Partneri

Popularno

Negde na brdovitom...

Kao što smo vam već najavili, priča o ...

Za ime Bloga...

Pre neki dan sam skoknuo do pijace da ...

Odžačari – Seat...

Škk dizel? Znam, simbol poljoprivrednih mašina, toplih stanova, ...

Saab il’ nikad

Svi već par godina čitate o propasti SAAB-a, ...

Za ime Bloga...

Godina iza nas i godine ispred nas. Kilo ...

Facebook updates

Twitter updates