Jun
26

BMW E3.46

BMW_S54_bud3_net_naslovna_10Nikada bud3 nije bežao od dobrog BMW-a, samo nam se ponekad učini kao da smo baš juče okačili jednog pa preskočimo koju nedelju. Ali nekad smo jednostavno nemoćni – udarili po našim automobilskim čulima. Tako posle jednog stock starca, dolazi nam ne tako stock potomak istog broja.

BMW_S54_bud3_net_naslovna_3Da li neko zna zašto ovu generaciju trice zovemo „Svemirac“? Ja sam probao da izguglam, ali sam došao do odgovora tipa: „Zašto hleb zovemo hleb?“. Kao, to je tako, nadimak nastao još kod starih slovena kad su se doselili na ove prostore. Inače, moja topla preporuka je da ovo ne guglate i vi pošto sam mozak ozračio starim postovima sa kojekakvih foruma koji su leglo lupetanja i tjuningovanih iskustava.

BMW_S54_bud3_net_naslovna_2Mi smo prvi put E36, i to baš u kupe izvedbi, imali pre više od pet godina na našem sajtu. Tada su još uvek na automobilima stajale stare tablice, a mi pričali o tome kako je BMW jedna slagalica za velike momke. Jednom kada ga izgustiraš u originalnoj izvedbi, otvaraju ti se vrata beskrajnih modifikacija.

BMW_S54_bud3_net_naslovna_11Naš današnji primerak, na iznenađenje svih prisutnih, je jedan od tih koji je izgustiran, a onda je došao portir i otvorio mu kapiju. Verovali ili ne, ovaj automobil je prvo izgustiram od strane najboljih, predobrih i pomalo poštenih organa reda. Vanos just kicked in, yo! – i šverceri cigara mogu samo da sanjaju o bežanju.

BMW_S54_bud3_net_naslovna_7Elem, M50 je ustupio mesto sjajnom S54 iz E46/Z3/Z4 (double Vanos just kicked in, yo!). Niko se nikad nije zaustavio sam na motoru, pa tako ni ovaj vlasnik. Svemirac je dobio KW V1 vešanje, “šper” diferencijal. Enterijer je zamenjen onim maestralnim iz M3 verzije E36ce. Prelepa sedišta – apsolutno prelepa! Premijerno na našim fotkama, automobil nosi OZ Futura felne u muškim dimezijama 8.5×17 napred i 9.5×17 pozadi.

BMW_S54_bud3_net_naslovna_4 Ako ste nekada i vi sami bežali od ovog automobila bežeći od zakona u CG, sada nema potrebe za tim. Čak i da dalje pripada organima reda, pojeo bi vas za doručak. A niko vam ne bi poverovao jer niko ne veruje u svemirce.

 


 

 


Facebook Komentari

Comments

Komentari

 1. Opiceni Opelas kaže:

  TOPINA

 2. MIlos Milutinovic kaže:

  Milo Djukanović je izgleda ipak imao brži auto tih dana. :D

Ostavite komentar

Budi u toku

 • Facebook
 • Twitter
 • Flickr
 • YouTube
 • RSS

Pretraga

Partneri

Popularno

Negde na brdovitom...

Kao što smo vam već najavili, priča o ...

Za ime Bloga...

Pre neki dan sam skoknuo do pijace da ...

Odžačari – Seat...

Škk dizel? Znam, simbol poljoprivrednih mašina, toplih stanova, ...

Saab il’ nikad

Svi već par godina čitate o propasti SAAB-a, ...

Za ime Bloga...

Godina iza nas i godine ispred nas. Kilo ...

Facebook updates

Twitter updates