Jun
07

Adria Drift Series 2016 – Krško

adria_2016_kr_naslovna_1Druga trka regionalnog takmičenja Adria Drift Serije održala se na Raceland-u, stazi koja postaje prava prestonica slovenačke drift scene. Iako je po veličini reč o malom trkalištu, tehnički je zahtevno i atraktivno, a prethodnog vikenda okupiralo ga je 18 vozača iz Mađarske, Austrije, Hrvatske i Slovenije. Kako je reč “domaćem” terenu, organizator se potrudio da napravi kvalitetan događaj za više od 1000 ljudi koju su prisustvovali…

 
Već se na jutarnjim trenzima primetilo odlično raspoloženje kod svih takmičara, a pogotovo kod Clemensa Kauderera i Uroša Berdajsa, od kojih smo navikli da vožnje budu na visokom nivou. Od novih vozača na Raceland-u pojavio se Ferenc Cserép, mađarski vozač koji je na treningu pokazao visok nivo veštine za volanom, dok je manje zapažen bio Giltner sa Nissan Silviom.

adria_2016_kr_naslovna_3Tokom kvalifikacionih vožnji od standardno dobro plasiranih vozača izdvojio bih Stergara koji je vidno došao jako raspoložen, te se kvalifikovao na četvrtom mestu. Sreća nije pratila Igora Tabaka. Kvalifikacije je nažalost morao da vozi u automobilu pozajmljenom od organizatora i nije uspeo da sakupi dovoljno bodova da uđe u Top16.

adria_2016_kr_naslovna_5Anke Klein, sa kojom smo se upoznali na prvoj rundi ovogodišnjeg CDC-a, sada je premijerno nastupila i u ADS, uspevši da se kvalifikuje u Top16, ali… Prvi takmičar sa kojim se susrela “oči u oči” bio je njen sensei – Clemens Kauderer. Očekivano Clemens prolazi u naredni krug, ali želimo posebno da pohvalimo jedinog ženskog vozača Anke na hrabroj borbi. U rundi između Cvetića i Podboršeka bilo je momenata u kojima su i jedan i drugi pravili greške, ali Podboršek prolazi dalje. Vrlo raspoloženi Aleš Pogačar dobija Begića, Berdajs je “rešio” Glitnera, Cserep Ozimeka, Karai Cerara i na kraju Szanto Petača.
 
Jedini twin koji bismo izdvojili jeste borba Stergar-Barle, zbog vrlo diskutabilne sudske odluke nakon koje je Stergar uložio i službeni prigovor.

adria_2016_kr_naslovna_4Najveće iznenađenje u Top8 je bila Kaudererova greška protiv Podboršeka, a do Top4 stižu Cserep, Barle, Berdajs i Podboršek. Finalnu twin vožnju vozili su Berdajs-Cserep, dok su se za treće mesto borili Barle-Podboršek.
Pobedu u drugoj rundi ADS odnosi Cserep, ispred Uroša Berdajsa, dok treću poziciju zauzima Podboršek.

 
Dan nakon događaja, objavljena je kazna za Cserepa. Pravila su jasna i zna se da u boksu nema divljanja, ni prebrze vožnje, što je navedeni napravio. Za takvo nesportsko ponašanje i ugrožavanje osoba koje su u tom trenutku bile u boksu, dodeljena mu je maksimalna finansijska kazna i oduzeto mu je 50 bodova.

 
Sledeća trka Adria Drift Serije vozi se na dosada neviđenoj lokaciji u našoj regiji, jer se trka nikada nije vozila unutar objekta. Treća runda ADS vozi se 26.06.2016. u Splitskoj Spaladium Areni.

 

Autor: Mladen Lamešić

Fotografije: Mladen Lamešić

 

 


Facebook Komentari

Comments

Komentari

  1. voksoler kaže:

    fotke odlicne !!!!!!!

Ostavite komentar

Budi u toku

  • Facebook
  • Twitter
  • Flickr
  • YouTube
  • RSS

Pretraga

Partneri

Popularno

Negde na brdovitom...

Kao što smo vam već najavili, priča o ...

Za ime Bloga...

Pre neki dan sam skoknuo do pijace da ...

Odžačari – Seat...

Škk dizel? Znam, simbol poljoprivrednih mašina, toplih stanova, ...

Saab il’ nikad

Svi već par godina čitate o propasti SAAB-a, ...

Za ime Bloga...

Godina iza nas i godine ispred nas. Kilo ...

Facebook updates

Twitter updates