May
01

Renault Megane Renaultsport 230 F1 Team R26

megane_f1_r26_bud3_naslovna_3Za vas koji ste dovoljno matori da se setite reči superkalafredžilistikekspialidošus, iz dečijeg filma Meri Popins, i izgovorite je više puta za redom, a da ne omanete… Puno ime ovog Megana neće biti nikakav problem ni za čitanje, ni za izgovaranje.
 
Kao što smo ranije pisali u tekstu o hot hatch modelima, do sada nismo upoznali nekoga ko je imun na čari ovih vozila. Tako ni mi ne ostajemo ravnodušni kada ugledamo Megana u njegovoj karakterističnoj žutoj boji, sa tim specifičnim dupetom, čak iako poseduje jedno od najdužih imena u istoriji automobilizma – Renault Megane Renaultsport 230 F1 Team R26 (ako znate neko duže ili komplikovanije, pišite u komentarima!).

megane_f1_r26_bud3_naslovna_9Nalepnice su tu da proslave uspeh Renoa u Formuli 1, kada su 2005. uzeli konstruktorsku i vozačku šampionsku titulu, a i da vas non-stop podsećaju da se vozite u nečemu posebnom. Ali, baš onako kako mi volimo, ni performanse ovog automobila nisu za zanemarivanje.

 
Brembo kočnice u krug, kompletno revidirano i tvrđe vešanje i direktniji upravljač su samo deo onoga što F1 R26 razlikuje od standardnog Megan sporta. Najveća promena se ogleda u tome što je ovaj model opremljen šper diferencijalom, što će ceniti oni hrabriji, jer neće biti nepotrebnog rasipanja snage, već će vas oba točka izvlačiti iz krivine.

megane_f1_r26_bud3_naslovna_10Vlasniku nisu bile dovoljne promene koje je Reno napravio, jer njegov karakter treba da prati i “prava muzika”. Tako je sada kompletan Supersprintov izduvni sistem zadužen za dodatni užitak u vožnji, a jednostavnim pritiskanjem papučice gasa, učiniće da svi neprijanti zvukovi oko vas nestanu. I za razliku od kasirke iz detinjstva, uvek će vam vratiti kusur u vidu zadovoljstva, ma koliko goriva taj dan potrošili.
megane_f1_r26_bud3_naslovna_1Lepo, glasno, upadljivo, žuto, brzo… Šta vam je više potrebno da razbijete ovaj monotoni nedeljni dan? Osim možda da obrnete koji krug u njemu.
 

Autor: Aleksandar Savin

Fotografije: Aleksandar Savin

 

 


Facebook Komentari

Comments

Komentari

 1. Opiceni Opelas kaže:

  Odlican auto, prava raketica!! Fotke odlicne!!
  Idemo dalje

 2. Tjira kaže:

  Mmmmmm liquid yellow!!! :) Savršena boja, a auto perfektan! Odličan članak.

Ostavite komentar

Budi u toku

 • Facebook
 • Twitter
 • Flickr
 • YouTube
 • RSS

Pretraga

Partneri

Popularno

Negde na brdovitom...

Kao što smo vam već najavili, priča o ...

Za ime Bloga...

Pre neki dan sam skoknuo do pijace da ...

Odžačari – Seat...

Škk dizel? Znam, simbol poljoprivrednih mašina, toplih stanova, ...

Saab il’ nikad

Svi već par godina čitate o propasti SAAB-a, ...

Za ime Bloga...

Godina iza nas i godine ispred nas. Kilo ...

Facebook updates

Twitter updates