May
17

Plavnica Vol 5

plavnica_2016_bud3_naslovna_1Koja vam je prva asocijacija na Crnu Goru? More ili Milo Djukanović? Boban Rajović ili Rusija? Sve samo ne skup automobila, zar ne? Ipak, pošto smo specfična sorta ljudi, neki bi rekli da nismo baš izbaždareni, nama upravo taj jedan specifičan skup okupira pažnju već godinama unazad. Zato smo ostavili kišni Beograd za sobom i otisnuli put Podgorice ne bi li se svojim očima uverili o čemu se tu radi
 
Na prvi pogled rekao bih ne previše. Od standardnih pojava za slična dešavanja u regionu poput spaljivanja guma dok se ne ugleda sjaj žica, turiranja motora do momenta kada klip reši da izađe i vidi o čemu se tu radi, kao i oskudno odevenih cica (ili da budemo politčki korektni pripadnica ženskog pola)… Nije bilo ni traga, ni glasa. Ali to i nije poenta Plavnice ili baš upravo i jeste.

plavnica_2016_bud3_naslovna_6Da pojasnim. Okupljanje na Skadarskom jezeru, u organizaciji Montenegro Racing-a, je posebno ne samo zbog toga što je jedan od najvećih, ako ne i najveći skup u Crnoj Gori, već zato što se na njemu može sagledati i njihova celokupna automobilska scena. Plavnica je jedini skup na kojem smo mogli da vidimo oldtajmere, stajlere, trkače, kao i neke skuplje primerke četvorotočkaša, ujedinjene na jednom mestu.

plavnica_2016_bud3_naslovna_5Neko bi gledajući fotografije mogao da zaključi da je ovo “samo” još jedan skup, ali… Provesti dan u krugu istomišljenika bez “Megane nikada neće biti auto, Golf je zakon” ili “neće BMW nikada napraviti takvu mašinu kakva je jedna Alfa” predstavljalo je pravo osveženje. Samim tim smo uz šarenoliko društvo i bez pritiska razgledali i fotkali prisutne automobile.

plavnica_2016_bud3_naslovna_2Akcenat Plavnice je na druženju. Na njoj ćete uvek biti dobro došli i uvek ćete naći sagovornika bez obzira na to koje je starosno doba ili koji brend automobila volite. Mi jesmo i to nas je oduševilo. Ovo svakako nije naša poslednja poseta Plavnici i ekipi iza kanjona Morače.

 
P.S. Sledeći put donosimo Big Mac™
 

Autor: Stefan Šobot

Fotografije: Aleksandar Savin, Stefan Šobot

 

 


Facebook Komentari

Comments

Komentari

 1. Opiceni Opelas kaže:

  E o sam cekao, hahaha, bas sam dosadan, opet ulazim na bud3, vidim poslednja objava je o skodi rs, reko jbt prodje pola meseca od eventa na plavnici i bas sam se zabrinuo, kad ono, eto ti ga sad pa citaj i gledaj, slike odlicne, bravo ljudine!
  Idemo dalje

 2. voksoler kaže:

  mladenova honda je remek delo…

 3. Stefan Sobot kaže:

  O Mladenovoj Hondi ćemo tek pričati,ali šššššš,to je tajna. :)

 4. Mirac kaže:

  Ciji je svetlo-plavi e36? Nezzoov?

Ostavite komentar

Budi u toku

 • Facebook
 • Twitter
 • Flickr
 • YouTube
 • RSS

Pretraga

Partneri

Popularno

Negde na brdovitom...

Kao što smo vam već najavili, priča o ...

Za ime Bloga...

Pre neki dan sam skoknuo do pijace da ...

Odžačari – Seat...

Škk dizel? Znam, simbol poljoprivrednih mašina, toplih stanova, ...

Saab il’ nikad

Svi već par godina čitate o propasti SAAB-a, ...

Za ime Bloga...

Godina iza nas i godine ispred nas. Kilo ...

Facebook updates

Twitter updates