May
12

Croatian Drift Challenge 2016 – Rd. 1

cdc_2016_rd1_bud3_naslovna_1Pre nepunih pet godina smo prvi put otišli na trku hrvatskog drift šampionata. Beše to tada jedno novo, zadimljeno iskustvo. Tad nismo imali ni press propusnice i molili smo ljude iz obezbeđenja da nas puste samo malo ispred ograde kako bi nešto uhvatili. I bio je skroz solidan izveštaj. Priča se sada potpuno preokrenula, bud3 je sad jedan od medijskih pokrovitelja šampionata – treću godinu za redom ako se ne varam. Novi šampionat je počeo, a shodno tome, mi smo krenuli put Zagreba u ORYX centar koji znamo kao svoj džep.

cdc_2016_rd1_bud3_naslovna_2Pauza između dva šampionata nije donela mnogo promena u sastavu takmičara, kao i u izboru vozila. Bavarci i dalje imaju ubedljivo vođstvo, a apsolutnu dominaciju im kvare gosti iz Slovenije i Austrije. Najkonkuretniji je, kao uvek Kauderer sa svojom AE86. A mušku dominacju razbila je jedna dama za volanom, gošća iz Austrije, Anke Klein. Nažalost, za razliku od sunarodnika, nije uspela da svojim vožnjama osvoji dovoljno bodova za TOP 16.

cdc_2016_rd1_bud3_naslovna_3Najveći šok tokom kvalifikacija je jedna nula za Brklju koji gotovo nikad ne greši. Kako se bodovi iz tri vožnje u kvalifikacijama sabiraju, ta greška je mogla da ima još šokantnije posledice. Međutim, Brklja se iščupao iz nedaća i ušao u TOP16. Posle čistke, mesto u najboljih osam zauzela su svima dobro poznata imena: Foler, Berdajs, Pirić, Brkljačić, Kauderer, Pavičić… Svi su, po do tada prikazanim vožnjama, imali jednake šanse da uzmu prvi pehar sezone.

cdc_2016_rd1_bud3_naslovna_4Koliko su zapravo bili jednaki pokazale su borbe za polufinale. Slobodno možemo reći da su vožnje Kauderera protiv Pavičića, kao i Brklje protiv Tabaka bile dueli dana. Vožnje na razmaku manjem od žileta, ispraćene bez treptaja i u jednom dahu publike. Sve što čini drift sjajnim je bilo prikazano u ovim vožnjama. Iz njih su Kauderer i Tabak izašli kao pobednici.

cdc_2016_rd1_bud3_naslovna_5A u polufinalu smo videli čudo. Sa čak dva prestizanja nas je častio dvoboj Kauderer – Tabak u samo jednom prolazu. Spektakularno. Kao Liverpulovo osvanje Lige šampiona. Pobedu u drugom polufinalu je odneo Pirić, koji je zbog svoje konstatno dobre vožnje uspeo da izbaci Folera. U finalu je napokon bio Kauderer koji se, po našem skromnom mišljenju, premalo puta domogao finalnih borbi koliko mi pratimo CDC. Na njegovu nesreću, tamo ga je čekao suvereni vladar staze, Marino Pirić, koji nije dozvolio da Austrijanac završi na višem postolju. Čovek koji brani titulu nastavlja tamo gde je stao prošle sezone. Pobeda za Pirića.
 

Autor: Vukašin Medić

Fotografije: Vojislav Vujanić

 

 


Facebook Komentari

Comments

Komentari

 1. voksoler kaže:

  sessss

 2. voksoler kaže:

  auu micoooo, pa vi niste normalni, ne znamm sta ste uradili ali fotke su stvarno ozbiljno mnogoo dobreee,bravoo za idemoo daljeee!!
  podrskaa!1

 3. Vojislav Vujanić kaže:

  Hvala, hvala. Trudimo se!

Ostavite komentar

Budi u toku

 • Facebook
 • Twitter
 • Flickr
 • YouTube
 • RSS

Pretraga

Partneri

Popularno

Negde na brdovitom...

Kao što smo vam već najavili, priča o ...

Za ime Bloga...

Pre neki dan sam skoknuo do pijace da ...

Odžačari – Seat...

Škk dizel? Znam, simbol poljoprivrednih mašina, toplih stanova, ...

Saab il’ nikad

Svi već par godina čitate o propasti SAAB-a, ...

Za ime Bloga...

Godina iza nas i godine ispred nas. Kilo ...

Facebook updates

Twitter updates