Apr
24

Perfetto – Alfa Romeo Brera

alfa_romeo_brera_bud3_net_naslovna_7Postoje dani u životu koje nikad nećeš zaboraviti. Dan kada si prvi put probao eurokrem ili kada si poljubio devojku, ili možda dan kada si se amaterski napio i sigurno dan kada si sam seo u kola da se voziš… Između ostalih, meni je u sećanju i dalje kristalno jasno ispisano mesto i vreme mog prvog susreta sa konceptom Brera. Tad se na TV ekranu ukazala, kao Bogorodica na maslacom premazanom tostu, ova predivna kreacija Đorđeta Đuđara.

alfa_romeo_brera_bud3_net_naslovna_10Možda se ne sećate, ali te 2002. godine model 159 nije još ugledao svetlost sajamskih reflektora, samim tim, Brera je prva pokazala to novo lice Alfa Romea. Sada, petnaest godina kasnije, mi i dalje balavimo kad vidimo taj prednji deo, a i ostatak automobila. Čak i pre puštanja u proizvodnju (tri godine kasnije), koncept Brera je dobio silna priznanja za dizajn među kojima i nagradu za najbolji koncept na Villa d’Este Concorso D’Eleganze. Ovaj automobil je definitivno budući klasik, u to nema sumnje.

alfa_romeo_brera_bud3_net_naslovna_5Bud3 je dugo čekao dan kada će se domaća Brera naći na našim stranicama. Teško je, baš je teško uraditi nešto sa Brerom van okvira onoga što je već Alfa napravila. Promene moraju biti konkretne, promišljene, ali minimalne. Čim prekoračiš, usrao si motku…

alfa_romeo_brera_bud3_net_naslovna_6Brera ispred vas je presvučena u najfiniju Misano plavu boju. Inače, mali random fact, boja svoje ime duguje gradiću i stazi Misano u Italiji koja sada nosi ime Marka Simočelija koji je 2011. godine tragično nastradao. Elem, neću da davim i filozofiram, hoću da se posvetim samo jednoj fotografiji koja najbolje sumira zašto vam je vilica na podu i zašto manično idete na mobile.de da tražite polovne Brere. Dakle:alfa_romeo_brera_bud3_net_naslovna_4Verovatno sam lud (gotovo sigurno), ali će me neko sigurno razumeti. Smatram da ako postoji savršenstvo, to je onda ovo poklapanje ruba i felne. Ovaj stance, to je ono što se traži. Recept za to su felne Speedline Corse SL2 Marmora u dimenzijama 8.5×20 napred i 9.5×20 pozadi i H&R oprugama regulisana visina za -40mm. Pogledaj samo ovo:alfa_romeo_brera_bud3_net_naslovna_8Uf, joj, ufff – uneredih se. Motka je ostala čista, a Xen nas je častio prelepim automobilom. Složićemo se, potpuno je ispoštovao linije i veličanstvenost ovog automobila. Breravissimo, signore. Perfetto!

 

Autor: Vukašin Medić

Fotografije: Aleksandar Savin

 


 

 


Facebook Komentari

Comments

Komentari

  1. voksoler kaže:

    well done nemanja, tako se to radi!

Ostavite komentar

Budi u toku

  • Facebook
  • Twitter
  • Flickr
  • YouTube
  • RSS

Pretraga

Partneri

Popularno

Negde na brdovitom...

Kao što smo vam već najavili, priča o ...

Za ime Bloga...

Pre neki dan sam skoknuo do pijace da ...

Odžačari – Seat...

Škk dizel? Znam, simbol poljoprivrednih mašina, toplih stanova, ...

Saab il’ nikad

Svi već par godina čitate o propasti SAAB-a, ...

Za ime Bloga...

Godina iza nas i godine ispred nas. Kilo ...

Facebook updates

Twitter updates