Apr
10

Bez Mesta Za Kompromise – Golf G60 Rallye

DSC_2298_golf_rallye_7Ovo, današnje, doba interneta je veoma čudno. Preplavljeni smo brdom projekata koji se započinju na sve strane, ali većina se neslavno završi. Trendovi se konstantno menjaju, pa ono što je juče bilo “cool”, danas je etiketirano kao krezavo. U želji da njegov projekat stalno bude “in”, pojedinac konstantno menja prvobitni plan, a to ultimativno void ka sunovratu ambicije. Projekti tog tipa najčešće završe u oglasima ili pod katancem garaže. Zajedno sa sećanjem na prvobitnu ideju.
 
Crvenom Golfu, kojeg vidite na vašim ravnim ekranima, takođe je pretio veo zaborava, ali na sreću u priču dolazi Mici. Tako je jedan od samo pet hiljada Relija započeo put dug šesnaest meseci, od kotrljajuće školjke do sadašnjeg stanja.

DSC_2315_golf_rallye_10a“Bio sam pun entuzijazma”, rekao je Mici, “i već sam razmišljao šta ću i kako dalje”. U prvih sedam meseci na automobilu nije ništa rađeno, već su se za to vreme prikupljali delovi, saveti, ali i oblikovala ideja o konačnom obliku koji će Golf dobiti. A onda je, 8. oktobra prošle godine, sastavljanje započeto. Svaki dan, nakon radnog vremena, Mici je svoju viziju pretakao u stvarnost.

 
Karoserija je kompletno ofarbana i zaštićena, stari kederi zamenjeni su novim, a pridružili su im se nova prednja i zadnja šoferka. Trapovi su ispeskirani, plastificirani i ofarbani, a svi ostali delovi su takođe novi.

DSC_2309_golf_rallye_2aNakon toga na red dolazi sveto trojstvo – vešanje, kočnice i točkovi. Na automobil su montirani štelujući ST (KW) amortizeri, napred četvoroklipna Brembo klješta sa diskovima promera 330mm, a pozadi su ostavljene fabrička klješta sa novim Brembo pločicama i diskovima. Kočioni cilindar, servo bubanj, kočiona pancirna creva su, pogađate, potpuno novi.

DSC_2316_golf_rallye_8Po pitanju felni, izbor je pao na proveren BBS RS u dimenziji 8×17 oko kojih je obmotan Continental Sport Contact u dimenziji 205/40.

DSC_2327_golf_rallye_3Originalni G60 8v je ostao u motornom prostoru, mada je i on rastavljen do poslednjeg šrafa, a svaki stari deo ustupio je mesto novom. A istu sudbinu doživeo je i menjač. Pogled na enterijer nam otkriva da je kompletno pretapaciran, a na mesto stare table ubačena je nova digitalna „digifiz“ varijanta.

DSC_2287_golf_rallye_1aNa kraju, nakon mukotrpnog rada i ogromne volje, pred vama je realizovana vizija jednog Relija koji nije otišao u zaborav. Da bih vam lakše dočarao o čemu je ovde reč, citiraću Micija „Automobil sam pravio onako kako sam želeo za sebe, a ne da bih se poredio sa drugima“. Upravo zato, pomalo ironično, njegov projekat je jedan od najboljih koji krase stranice našeg sajta.
 

Autor: Stefan Šobot

Fotografije: Stefan Šobot

 

 


Facebook Komentari

Comments

Komentari

 1. voksoler kaže:

  iskreno, ja sam veliki fan opela, al ovo je jebeno dobar auto, topcina!1
  bravo momci!1 tako se to radi!11

 2. Stefan Sobot kaže:

  Hvala! ;)

Ostavite komentar

Budi u toku

 • Facebook
 • Twitter
 • Flickr
 • YouTube
 • RSS

Pretraga

Partneri

Popularno

Negde na brdovitom...

Kao što smo vam već najavili, priča o ...

Za ime Bloga...

Pre neki dan sam skoknuo do pijace da ...

Odžačari – Seat...

Škk dizel? Znam, simbol poljoprivrednih mašina, toplih stanova, ...

Saab il’ nikad

Svi već par godina čitate o propasti SAAB-a, ...

Za ime Bloga...

Godina iza nas i godine ispred nas. Kilo ...

Facebook updates

Twitter updates