Nov
22

Pacov – BMW E36 Touring

bmw_e36_drift_karavan_bud3_naslovna_12Najinteresantniji su oni automobili koje pronađeš na mestima gde ih najmanje očekuješ. Takve sprave prikupe najviše simpatija, jer zbog hiljadu i jednog razloga nisu nikako predviđeni da se nađu tu, za tu potrebu – “Gledaj ti njega sa čime je on došao ovde da se lomi – svaka mu čast!”. Jedan Porsche 911 mogao je da bude pobedik na Pariz-Dakar reliju, zašto ne bi Land Rover pobedio na WTCC-u, recimo?

bmw_e36_drift_karavan_bud3_naslovna_7Karavani su jedan od tih tipova vozila koja kad god se pojave van pijačno/porodičnog okruženja i spremna su za biznis, odmah postaju favoriti publike. Sećate se sigurno Volvoa 850 u BTCC šampionatu? Svaka krivina na dva točka! Honda je pokušala da pokupi iste poene kod publike svojim Civic-om karavanom, takođe na BTCC-u.

bmw_e36_drift_karavan_bud3_naslovna_10Tamo gde ih nešto češće viđamo su drift takmičenja. Da li zbog ljubavi prema karavanima ili zbog prihvatljivije finansijske računice, barem jedan pronađe svoje mesto tamo gde mu zapravo i nije – sedan sa prikolicom, a na prikolici karavan. Paralelni univerzum…

bmw_e36_drift_karavan_bud3_naslovna_11Zato je jedan takav morao da pronađe mesto na Budžu, a stiže nam iz Slovenije. Drift karavan koji ima pun gepek veselja i zabave za vlasnika, a istovremeno se koristi i kao način da se pobegne od svakodnevnih korisnika puteva koji ih konzumiraju malo manje poprečke. Sigurniji mi, sigurniji oni. Pijačni BMW E36 318 TDS, godina kao brucoškinja, ali manje polupan, dobio je 2.8 motor koji sada ima oko 200ks. H&R gewinde, Power-Flex silen blokovi i hidraulična ručna dođu skoro kao obavezna oprema ako želite da učestvujete na trkama, kao i kadice. Pravi “low budget” projekat za nagomilavanje i istovremeno pražnjenje adrenalina, nastao iz ljubavi prema automobilima. A zbog svog oblika koji se ni malo ne ističe u drift svetu, od strane vlaniska dobio je nadimak – Pacov.

 

Autor: Mladen Lamešić

Fotografije: Mladen Lamešić, Vukašin Medić

 

 


Facebook Komentari

Comments

Trenutno nema komentara. Budite prvi!

Ostavite komentar

Budi u toku

  • Facebook
  • Twitter
  • Flickr
  • YouTube
  • RSS

Pretraga

Partneri

Popularno

Negde na brdovitom...

Kao što smo vam već najavili, priča o ...

Za ime Bloga...

Pre neki dan sam skoknuo do pijace da ...

Odžačari – Seat...

Škk dizel? Znam, simbol poljoprivrednih mašina, toplih stanova, ...

Saab il’ nikad

Svi već par godina čitate o propasti SAAB-a, ...

Za ime Bloga...

Godina iza nas i godine ispred nas. Kilo ...

Facebook updates

Twitter updates