Sep
05

The Challenge – 2015

the_challenge_2015_naslovna_1Reliji se dele na dve vrste: na onaj pravi, koji podrzumeva nenormalno brze prolaze kroz uske krivine, loše vremenske uslove, anti-lag i poneki jarak, i na onaj gde glavne uloge imaju Ferrari i slična vozila za paradiranje kroz svetske metropole, žurke i… eventualno jarak. The Challenge spada u ovu drugu grupu, a mi smo bili te sreće da su učesnici manifestacije pravili pauzu na Kalemegdanskoj tvrđavi, a da ih niko nije zvao.

the_challenge_2015_naslovna_2Konvoj se zadržao oko dva sata u našoj prestonici, što je bilo sasvim dovoljno da se upoznamo sa modernim superautomobilima, koji se na našim ulicama pojavljuju tačno jednom u 103 godine.

the_challenge_2015_naslovna_3Iako je svaki od tridesetak automobila zvezda za sebe, posebnu pažnju su ipak privlačili raskošni Maybach Coupe, čija je proizvodnja ponovo pokrenuta pod patronatom Tonija Bijelića prošle godine, i bivši auto Džona Olsona, čudovišni Audi RS6 “DTM” sa 1000 “konja”. Nakon obroka u restoranu “Kalemegdanska terasa” učesnici su se zaputili ka Bugarskoj, gde su prenoćili, a potom ka Atini, koja je finalno odredište ovogodišnjeg “The Challenge” relija.

 

Autor: Stefan Šobot

Fotografije: Stefan Šobot, Alesandar Savin

 

 


Facebook Komentari

Comments

Trenutno nema komentara. Budite prvi!

Ostavite komentar

Budi u toku

  • Facebook
  • Twitter
  • Flickr
  • YouTube
  • RSS

Pretraga

Partneri

Popularno

Negde na brdovitom...

Kao što smo vam već najavili, priča o ...

Za ime Bloga...

Pre neki dan sam skoknuo do pijace da ...

Odžačari – Seat...

Škk dizel? Znam, simbol poljoprivrednih mašina, toplih stanova, ...

Saab il’ nikad

Svi već par godina čitate o propasti SAAB-a, ...

Za ime Bloga...

Godina iza nas i godine ispred nas. Kilo ...

Facebook updates

Twitter updates