Sep
10

Croatian Drift Challenge 2015 – Rd. 2

cdc_rd2_2015_naslovna_2Prođe leto trideseto… Gde ti, ludače, vidiš leto?? Poslednjih nekoliko dana samo što sneg nije pao. Jeste, ali kasnimo sa ovim izveštajem dva meseca… Dakle, Croatian Drift Challenge round 2, fight!

cdc_rd2_2015_naslovna_1Planine, zeleniš, more i valovi, lokalni požari, Grobnik. Ali ne auto-staza, već aerodrom preko puta bilo je mesto održavanja druge runde CDC-a, sredinom jula. Pomeranje lokacije i datuma je, nažalost, rezultiralo i manjim brojem takmičara, kao i publike, jer smo ušli u sezonu godišnjih odmora (zato i kasnimo sa izveštajem).

cdc_rd2_2015_naslovna_4Dan je započeo dobro, jer je tu novo okruženje, nova staza, koja je tehnički zahtevna, dovoljan broj takmičara da će morati da se bore za svoje mesto u Top 16 listi. Pored Klemensa iz Austrije, na koga smo navikli da je redovan posetilac CDC-a, “cirkusu” se pridružio i par Izraelaca koji su rentirali automobile kako bi učestvovali na takmičenju… Pravi internacionalni karakter, koji nije dugo trajao. Jedan auto se zapalio, a drugi je rekao da mu je dosta posle višestrukih popravki.

cdc_rd2_2015_naslovna_6Nažalost, nisu samo oni morali da odustanu od daljeg učestvovanja, pa je u Top 8 prošlo čak pet takmičara, tzv. lucky winnera, zbog odustajanja njihovog para iz prethodnog kruga, tj. Top 16. Berdajs–Zrnčević, Znaor–Foler, Klemens–Brkljačić i Šorak–Pirić bili su ti koji će boriti za mesto na podijumu, a kako su svi iskusni vozači, borbi i vožnji “vrata na vrata” nije nedostajalo.

cdc_rd2_2015_naslovna_3Konačni poredak posle nekoliko ponavljanja i jednog nesretnog okretanja bio je – Pirić, Znaor, Kauderer i, četvrti, Zrnčević. Poredak na tabeli posle druge runde bio je takav da Marino Pirić ima ubedljivo najveći broj bodova i potrebno je bilo samo da uzme mesto na podijumu u finalnoj trci kako bi osvojio šampionat, dok su preostala dva trofeja mogla da dođu u svačije ruke.

cdc_rd2_2015_naslovna_5Treća runda zakazana je za 27. 09. 2015. na standardnoj lokaciji Oryx Centra u Mičevcu.

Autor: Vojislav Vujanić

Fotografije: Vojislav Vujanić

 

 


Facebook Komentari

Comments

Trenutno nema komentara. Budite prvi!

Ostavite komentar

Budi u toku

  • Facebook
  • Twitter
  • Flickr
  • YouTube
  • RSS

Pretraga

Partneri

Popularno

Negde na brdovitom...

Kao što smo vam već najavili, priča o ...

Za ime Bloga...

Pre neki dan sam skoknuo do pijace da ...

Odžačari – Seat...

Škk dizel? Znam, simbol poljoprivrednih mašina, toplih stanova, ...

Saab il’ nikad

Svi već par godina čitate o propasti SAAB-a, ...

Za ime Bloga...

Godina iza nas i godine ispred nas. Kilo ...

Facebook updates

Twitter updates