Sep
15

24 Sata Elegancije – 2015

24h_elegancije_2015_bud3_net_naslovna_1Eine kleine nachtmusik iliti Mala noćna muzika, jedno od Mocartovih dela, nekako skladno ide uz ovu manifestaciju koja je stvarno postala klasična. Svake godine dajemo sebi za pravo da očekujemo nešto novo i svake godine to i dobijemo. Možda ne u vidu lokacija ili dramatično drugačije organizacije, ali uvek se pojave neki novi, interesantni automobili.

24h_elegancije_2015_bud3_net_naslovna_1524h_elegancije_2015_bud3_net_naslovna_33Kao i svake godine 24h Elegancije počinje u petak, na Belom dvoru, gde se dočekuju razne zvanice. To je super ako vas interesuju ta čavrljanja i ko se pojavio obučen u fensi zavesu. Nas preterano ne interesuje šta se dešava unutar zidina dvora, već ono što se odigrava u dvorištu i na prilazu Belom dvoru. Defile mehaničkih lepotica iz različitih perioda automobilske istorije uznemiren pokojim ljudskim primerkom sličnog sjaja, manje važnosti i znatno neinteresantnije istorije.

24h_elegancije_2015_bud3_net_naslovna_8Zvezda večeri bila je Cisitalia, dama iz Torina, prelepih linija. Rolls-Royce i Bentley pored nje su izgledali kao prekookeanski kruzeri, ali svaki od njih impresivan u svojim proporcijama. Šou su pokušale da ukradu Alfa 1900C Sprint i Dino 246GT, ali im nije pošlo za rukom. Ono što je nama bilo vrlo interesantno jeste Aston Martin Lagonda, koja je svemirski brod svog vremena. Jedan od automobila koji će uvek biti član pokreta nesvrstanih, beskrajno nepouzdan i zauvek zanimljiv oku.

24h_elegancije_2015_bud3_net_naslovna_22Sutradan, kao po običaju, manifestacija započinje izložbom automobila na Kalemegdanu, da bi zatim usledio revijalni krug oko tvrđave. Krajnja destinacija za ove oldtajmere jeste parking ispred Grand kazina, gde je svako imao priliku da se fotografiše sa svojim favoritom. A naravno i da ispipa sve, kao da bira voće na pijaci. #štamuteško

24h_elegancije_2015_bud3_net_naslovna_67Iako je organizacija bila na znatno višem nivou, ono što nikako nije moglo da promakne jeste manji broj automobila nego prethodne godine. Međutim, u nedostatku pravih automobilskih događaja u Srbiji, 24 Sata Elegancije je verovatno svetla budućnost koja će nam iznova i iznova zabaviti i ulepšati sumorne automobilske dane. Naša podrška neće izostati.

 

Autor: Vukašin Medić

Fotografije:Aleksandar Savin, Radoš Ružić

 

 

 


Facebook Komentari

Comments

Komentari

  1. Opiceni Opelas kaže:

    gospodski.

Ostavite komentar

Budi u toku

  • Facebook
  • Twitter
  • Flickr
  • YouTube
  • RSS

Pretraga

Partneri

Popularno

Negde na brdovitom...

Kao što smo vam već najavili, priča o ...

Za ime Bloga...

Pre neki dan sam skoknuo do pijace da ...

Odžačari – Seat...

Škk dizel? Znam, simbol poljoprivrednih mašina, toplih stanova, ...

Saab il’ nikad

Svi već par godina čitate o propasti SAAB-a, ...

Za ime Bloga...

Godina iza nas i godine ispred nas. Kilo ...

Facebook updates

Twitter updates