Jun
07

Montenegrini JDM – Civic ED

honda_civic_bud3_naslovna_8Mi, nešto stariji, sećamo se dolaska ove, četvrte generacije Honde Civic na ulice naših gradova. Bila je čudna, nesvakidašnja, strašno brza i odlično se držala puta. Balkanci su tada dobro upoznali i zapamtili kosooke. Može se reći da je bila game changer.

honda_civic_bud3_naslovna_2Večeras vam predstavljamo najreprezentativnijeg predstavnika tih “prvoboraca”. Civic ED nam dolazi iz Crne Gore i idealan je predstavnik JDM priče koju smo započeli sa Kosili Civicom. Ako nekome hoćeš da objasniš šta je to JDM, ovo je to! Ništa više, ništa manje.

honda_civic_bud3_naslovna_7Pazi sad. Auto je dobio novi motor, B16A1, koji je ubačen zajedno sa pratećim menjačem, poluosovinama i instalacijom. Od Civica EE9 iv-t dobio je još bočne i zadnji lip, kao i instrumente u unutrašnjosti. Prednji lip je odličan ručni rad.

honda_civic_bud3_naslovna_6Dosta je tu još pratećih izmena i dodataka, kao što su recimo Mugen kadice, OZ racing Granturismo 16″… Pametni smo mi Balkanci, znamo kad nešto valja, brzo ga prihvatimo i uživamo u tome onako kako Japan zapoveda.

 

Autor: Vukašin Medić

Fotografije: Aleksandar Savin, Vojislav Vujanić

 

 


Facebook Komentari

Comments

Trenutno nema komentara. Budite prvi!

Ostavite komentar

Budi u toku

  • Facebook
  • Twitter
  • Flickr
  • YouTube
  • RSS

Pretraga

Partneri

Popularno

Negde na brdovitom...

Kao što smo vam već najavili, priča o ...

Za ime Bloga...

Pre neki dan sam skoknuo do pijace da ...

Odžačari – Seat...

Škk dizel? Znam, simbol poljoprivrednih mašina, toplih stanova, ...

Saab il’ nikad

Svi već par godina čitate o propasti SAAB-a, ...

Za ime Bloga...

Godina iza nas i godine ispred nas. Kilo ...

Facebook updates

Twitter updates