Jun
14

Mini Traveller

yellow_mini_bud3_naslovna_2Danas je pred vama Mini Traveller. Zbunjeni ste? Nemojte biti, BMW vas je prevario. Minhenski gigant je bio vrlo nesiguran kakav će proizvod biti novi Mini, pa nije želeo da troši pare na otkup imena za ostale podvrste Minija, kao što je, recimo, Countryman.

yellow_mini_bud3_naslovna_4yellow_mini_bud3_naslovna_7Ime Clubman je otkupljeno i bilo je backup ime za sledeći model Minija ako ovaj podbaci. I, jebi ga, Mini uspe, a oni ostadoše sa backup imenom i naprave Traveller verziju, ali je nazvaše Clubman. Da se ne baci, kad već to ime stoji. Je l’ sad malo jasnije? Meni je ovo interesantna priča zbog primera koliko su proizvođači surovi u svojoj igri i koliko tradicija zna da bude samo trošak na papiru.

yellow_mini_bud3_naslovna_6Najbolja stvar kod ovog automobila jeste njegov oblik. Shooting-brake smo toliko puta dizali u nebesa, nema potrebe da to i sada radimo. Ali da, to je to. Karavan sa troja vrata (odn. četvora, pošto ima ona preslatka dvostruka vrata pozadi). Pomoćna vrata su vrhunski sakrivena i praktično ne postoje. Ne kao što Mercedes naziva svoj CLS caravan shooting-brakeom, a on to NIJE! Sramota.

yellow_mini_bud3_naslovna_3Na modelu koji smo mi fotkali prva stvar koja upada u oči jeste boja automobila. U pitanju je neka surova švajcarska folija koju ni sam vlasnik još uvek nije identifikovao, pošto je kupio auto u ovom stanju. Tek onda primetite da je auto spušten, ima veće felne… Verovatno nije toliko nabud3en kao što ste navikli da vidite kod nas, ali nam se toliko dopao da smo morali da ga podelimo sa vama. Neka vam se oči slobodno okupaju u ovoj prelepoj boji.

 

Autor: Vukašin Medić

Fotografije: Vojislav Vujanić

 

 


Facebook Komentari

Comments

Komentari

  1. Serdjo kaže:

    Kadet suza karavan sa troja je onda OG shooting brake :)

Ostavite komentar

Budi u toku

  • Facebook
  • Twitter
  • Flickr
  • YouTube
  • RSS

Pretraga

Partneri

Popularno

Negde na brdovitom...

Kao što smo vam već najavili, priča o ...

Za ime Bloga...

Pre neki dan sam skoknuo do pijace da ...

Odžačari – Seat...

Škk dizel? Znam, simbol poljoprivrednih mašina, toplih stanova, ...

Saab il’ nikad

Svi već par godina čitate o propasti SAAB-a, ...

Za ime Bloga...

Godina iza nas i godine ispred nas. Kilo ...

Facebook updates

Twitter updates