Jun
21

Honda Civic Type R

Honda_Civic_TypeR_bud3.net_naslovna_1Honda se posle nekoliko godina razvoja i nekoliko prototipa napokon usudila da nam predstavi novog Civica Type R. Budući da je hot hatch segment potpuno eksplodirao u poslednjih nekoliko godina, moramo razumeti Hondu. Tako kasno ući u igru vrlo je zajeban posao…

Honda_Civic_TypeR_bud3.net_naslovna_3Nekada je bilo dovoljno da samo promene „telo“ a da ostave motor, kao što su uradili sa prethodnom generacijom. To bi sada bilo izuzetno smešno. Zato je novi Type R potpuno nov. Osim dečački nabrijanog eksterijera, glavna novost je motor. Jasno je da Honda ne može više da parira sa atmosferskim motorima, ma koliko oni bili zabavni, to vreme je prošlo. Turbo je u modi, ekologija je u modi, snage je napretek.

Honda_Civic_TypeR_bud3.net_naslovna_4To znači sledeće: 2.000 „kubika“, 310 KS i 399 Nm više od prošle generacije (koja je imala 1 Nm), pri 6.500 o/min. Tu je svakako još gomila nekakve svemirsko-japanske tehnologije. Je l’ auto brz? Jeste. Dokazano? Jeste. Jedino za čim ja žalim jeste izgled koji je bio vrhunski na prototipu, pogotovo zadnja svetla integrisana u spojler… Ali, kod japanskih proizvođača je sada već tradicija da posle prototipa sve nekako postane mlako.
 


 


 

 


Facebook Komentari

Comments

Trenutno nema komentara. Budite prvi!

Ostavite komentar

Budi u toku

  • Facebook
  • Twitter
  • Flickr
  • YouTube
  • RSS

Pretraga

Partneri

Popularno

Negde na brdovitom...

Kao što smo vam već najavili, priča o ...

Za ime Bloga...

Pre neki dan sam skoknuo do pijace da ...

Odžačari – Seat...

Škk dizel? Znam, simbol poljoprivrednih mašina, toplih stanova, ...

Saab il’ nikad

Svi već par godina čitate o propasti SAAB-a, ...

Za ime Bloga...

Godina iza nas i godine ispred nas. Kilo ...

Facebook updates

Twitter updates