Jun
05

Adria Drift Series – Čačak

adria_drift_cacak_bud3_naslovna_78Drugog dana gumospaljivačkog vikenda u Čačku održana je trka za Adria Drift Series. Više takmičara, više dima, više uzbuđenja i manje tenzije nego prvog dana. Pa evo kako je to izgledalo…

adria_drift_cacak_bud3_naslovna_54Po ustaljenom rasporedu, prvo smo krenuli sa treninzima i drift taksijem, da bismo prešli na kvalifikacije, koje su odlučivale ko će se s kim pariti. Ujedno je i broj bodova u kvalifikacijama odlučivao ko će prvo biti napred, a ko pozadi u tom paru. U prvom kvalifikacionom krugu eliminiacionih vožnji, najzubdljiviji par su bili Bajić i Šorak, jer je Bajić odlučio da mu je bilo dosta da bude pozadi i prešao je napred. Sudijama se nije svidela promena pozicije koje su njih dvojica izveli, pa su ih vratili na početak.

adria_drift_cacak_bud3_naslovna_55Šorak na kraju, ipak, izvlači… Pobedu, naravno.

adria_drift_cacak_bud3_naslovna_63Prelazak na Top 8 doneo je još veću napetost među takmičarima i još veće uzbuđenje kod publike. Izgleda da Šoraku nije bilo dovljno menjanje pozicija sa Bajićem, pa je onda sa svojim dobrim prijateljem Folerom nastavio u istom ritmu. Napred, nazad, napred, nazad. I opet je iskusno izvukao… Pobedu, naravno.

adria_drift_cacak_bud3_naslovna_85U Top 8 se već jasno videlo da Brklja i Charkas čvrsto penetriraju ka vrhu.

adria_drift_cacak_bud3_naslovna_112U polifinalu je to bilo to, vrhunac drifterskog vikenda u Čačku. “Koplja” su ukrstili Charkas protiv Šoraka i Berdajs protiv Brkljačića. Prska… Pardon, prštalo je na sve strane. Cepale su se gume. Izvojevane su pobede.

adria_drift_cacak_bud3_naslovna_87U finalu Charkas i Brklajčić nisu izlazili jedan drugom iz dupeta… Automobila. I bilo je napeto sve do kraja, pošto su se “vožnje” ponavljale. Na kraju je pobedu odneo obdareniji vozač, Marko Brkljačić odmila zvani Praklja.

adria_drift_cacak_bud3_naslovna_102Ova fantastična seansa zadovoljila je sve učesnike, nakon čega je usledilo tradicionalno prskanje… Šampanjcem. Adria Drift u Čačku za ovu godinu je svršen.

 

Autor: Vukašin Medić

Fotografije:Stefan Šobot, Vojislav Vujanić

 

 


Facebook Komentari

Comments

Trenutno nema komentara. Budite prvi!

Ostavite komentar

Budi u toku

  • Facebook
  • Twitter
  • Flickr
  • YouTube
  • RSS

Pretraga

Partneri

Popularno

Negde na brdovitom...

Kao što smo vam već najavili, priča o ...

Za ime Bloga...

Pre neki dan sam skoknuo do pijace da ...

Odžačari – Seat...

Škk dizel? Znam, simbol poljoprivrednih mašina, toplih stanova, ...

Saab il’ nikad

Svi već par godina čitate o propasti SAAB-a, ...

Za ime Bloga...

Godina iza nas i godine ispred nas. Kilo ...

Facebook updates

Twitter updates