May
27

Velika Nagrada Novog Sada 2015

miseluk_2015_bud3_naslovna_42Prošle godine Mišeluk je ponovo zaživeo. Čuvena novosadska kružna staza i ove godine se našla u kalendaru takmičenja. Budući da je prošle godine sve prošlo fenomenalno, ništa manje nismo očekivali ni sada. Ono što smo tražili, to smo i dobili.

miseluk_2015_bud3_naslovna_127Novosadski sportski auto-moto karting klub 021 i ovog puta je zaslužio samo reči hvale za organizaciju trke. Iako su, barem se nama tako činilo, imali manji broj osoblja na stazi nego prošle godine, sve je proteklo u savršenom redu, bez nepredviđenih prekida i odlaganja. A i oni moraju da pohvale publiku koja je isto tako poštovala sve propise i zajedno sa nama uživala u vožnjama.

miseluk_2015_bud3_naslovna_9Prostora za poboljšanje bilo je u klasama. Nešto slabiji odziv vozača u odnosu na prošlu godinu bio je vidljiv. Međutim, to smo brzo zaboravili kada su same trke počele. Prvo su na stazu izašli vozači SP i 2000N/A klase. Posle velike borbe koju je publika burno ispratila pobedu odnosi Božilović.

miseluk_2015_bud3_naslovna_34miseluk_2015_bud3_naslovna_67Najveći dueli su viđeni u naredne dve trke. Prvo smo videli neizvesni borbu između Filipovića i Ćopića u klasi 1400. Smenjivali su se u vođstvu skoro svakog kruga. Izlgeda da je nova, pitomija livreja Gagijeve 106-ce uozbiljila i njega, pa je vozio skoro bez greške. Ali je iskusni Ćopić iskoristio one najmanje koje je Gagi pravio, i tako pobedio. Svaka im čast, zadovoljstvo je bilo gledati ih iz kruga u krug.

miseluk_2015_bud3_naslovna_88Kod hibrida borbu su vodili redni broj 1, 2 i 3. Lambaša i Pavlićević za prvo mesto, a Davidovski je iskusno čekao grešku nekog od njih dvojice kako bi eventulano napredovao za jednu ili dve pozicije. Na kraju poredak ostaje kao i redni brojevi na njihovim automobilima.

miseluk_2015_bud3_naslovna_113Za kraj je ostavljen uvek zabavni mali N. Branislav Cvetić je iskoristio pol poziciju i sigurno izvozao svoju trku na čelu, bez ikakvog pritiska. Ostatak karavana se borio za preostale dve pozicije na podijumu. Posle nekoliko odustajanja, drugo mesto osvaja Milisavljević ispred Lazarevića, koji je zauzeo treće mesto.

miseluk_2015_bud3_naslovna_129miseluk_2015_bud3_naslovna_51Možda i najbitnija stvar na kraju cele ove priče jeste izbegavanje potpunog potopa koji je nastupio nekih sat vremena posle završetka trke. Vozači su imali odlične uslove za vožnju, organizatori su ispunili svoj zadatak u potpunosti, a publika je samo mogla da bude zadovoljna. Još jedan Mišeluk je uspešno završen.

 

Autor: Vukašin Medić

Fotografije: Aleksandar Savin, Vukašin Medić, Stefan Šobot, Vojislav Vujanić

 

 


Facebook Komentari

Comments

Trenutno nema komentara. Budite prvi!

Ostavite komentar

Budi u toku

  • Facebook
  • Twitter
  • Flickr
  • YouTube
  • RSS

Pretraga

Partneri

Popularno

Negde na brdovitom...

Kao što smo vam već najavili, priča o ...

Za ime Bloga...

Pre neki dan sam skoknuo do pijace da ...

Odžačari – Seat...

Škk dizel? Znam, simbol poljoprivrednih mašina, toplih stanova, ...

Saab il’ nikad

Svi već par godina čitate o propasti SAAB-a, ...

Za ime Bloga...

Godina iza nas i godine ispred nas. Kilo ...

Facebook updates

Twitter updates