May
24

So Kosilliiii! – Honda Civic

honda_civic_kosili_bud3_naslovna_5Omatase shimashita, večeras idemo full japanska Zoranahahaha verzija teskta sa ovim mecha kawaii Civicom iz susedne nam države. Iku ze, neće se sam predstaviti. Znam da ćete biti u fazonu baka mitai što ovo radimo na ovaj način, ali ono, nešto nas puko JDM.

honda_civic_kosili_bud3_naslovna_1Dobro, batalićemo ove japanske saiko slengove i posvetićemo se automobilu na fin i razuman način, kako to dolikuje ovom dosadnom blogu. Kao što jedan sajt kaže: „Generacije zadovoljnih beba rasle su uz Kosili. I to nije slučajno.” Da se ne lažemo, to je bio najjeftiniji, a verovatno i jedini šampon koji se prodavao, zato nije slučajno. Mi, te bebe, kojima su babe neumorno trljale vugla kao da smo ih samo kroz blato vukli, dobro pamtimo roze i plavu boju boce šampona Kosili.

honda_civic_kosili_bud3_naslovna_2I kako da onda ne ofarbaš auto u tu boju, kad ti je familija nju utrljala u mozak. A i toliko je nežna i nevina, kao sva japanska vozila. Iskusni posmatrači japanske automobilske kulture znaju da se ispod ovog tankog lima uvek krije neki mali zmaj, spreman da napadne, i nema ništa nevinog i nežnog u tome.

honda_civic_kosili_bud3_naslovna_4Ja kao neću sa japanskim slengom, a oni meni kažu da je urađena mini-me konverzija na ovom autu. Motor d15b2 je dobio d16z6 glavu sa usisnom granom. Podignuta je kompresija, ravni klipovi, i savet mudraca kaže da je to dovoljno za nekih 125 „konja”. Maracana felne možda nisu toliko JDM (mada, ko sam ja da to kažem), ali mu savršeno stoje. Ovog Civica jedva odvojenim od zemlje drže skunk2 coiloveri sa koni teleskopima.

 

Autor: Vukašin Medić

Fotografije:Aleksandar Savin

 

MKM Racing

Vlasnik ovog divnog automobila je član MKM Racing kluba i sve vas poziva na Honda meet, 21.08. tekuće godine, koji će biti održan na autodromu Zalužani, a u okviru skupa biće i održan track day. Fenomenalna prilika za sve vas koji želite da testirate sebe i svoj automobil.

 

 


Facebook Komentari

Comments

Trenutno nema komentara. Budite prvi!

Ostavite komentar

Budi u toku

  • Facebook
  • Twitter
  • Flickr
  • YouTube
  • RSS

Pretraga

Partneri

Popularno

Negde na brdovitom...

Kao što smo vam već najavili, priča o ...

Za ime Bloga...

Pre neki dan sam skoknuo do pijace da ...

Odžačari – Seat...

Škk dizel? Znam, simbol poljoprivrednih mašina, toplih stanova, ...

Saab il’ nikad

Svi već par godina čitate o propasti SAAB-a, ...

Za ime Bloga...

Godina iza nas i godine ispred nas. Kilo ...

Facebook updates

Twitter updates