Mar
08

Pitanje nedelje

pitanje_nedelje_odgovor2Pitanje za ovu nedelje glasilo je “Koji automobil ima najlepši enterijer svih vremena?” Želeli smo da vidimo automobilski enterijer koji je vama prvenstveno lep. Enterijer koji možete posmatrati kao umetničko delo i nije vam ni potrebno da provozate taj automobil, već samo da sednete, pogledate oko sebe i doživite “jizz in my pants” momenat.
 
Priznaćemo da je poimanje lepote stvar ličnog ukusa i percepcije, ali ovaj put je knjiga spala na jednocifreni broj slova. Ovo je pet predloženih automobila koji imaju to što smo tražili u vašim odgovorima:
 

5. Mercedes 300SL

pitanje_nedelje_bud3.net  (2)Rešenje enterijera i posebno eksterijera zbog kojih se ovaj automobil sada smatra ikonom su rezultat kompromisa koji su morali biti napravljeni kako bi imao upotrebnu vrednost za “nas” civile. Čuvena “galebova vrata” su takva zato što drugačije nije moglo da se uđe, a da bi ste potom seli u vrlo skučenu i nepraktičanu kabinu, morali ste da “smaknete” volan kako bi vaše noge došle do pedela. Ja ne bih imao taj problem – odsekao bih sebi taj višak zvani noge samo da budem unutra. Predivno.
 

4. Alfa Romeo 33 Stradale

pitanje_nedelje_bud3.net  (3)Ah, taj čuveni detalj simptomatičan za Alfe – ajde da mi ubacimo volan pošto-poto u kabinu, a posle ćemo da štelujemo sedišta, instrument tablu i sve ostalo kako nam odgovara. Ali nam je upravo ta disfunkcija između dizajnera i inženjera podarila ovako divan enterijer.
 

3. Lamborghini Miura

pitanje_nedelje_bud3.net  (5)Miura je model koji je italijanskom biku ugravirao mesto u istoriji. Iako je glavna odlika ovog automobila izgled njegove spoljašnosti, unutrašnjost nije ništa manje lošija. Traženjem po internetu došao sam do neproverenog podatka da je aluminijumski šablon po kom se kreće ručica menjača prvi put civilno upotrebljen baš na ovom modelu. A svi vole H šablon. Svi!
 

2. Pagani Huayra

pitanje_nedelje_bud3.net  (1)Ako sebi neko može da dozvoli potpuni ludilo po ultra visokoj ceni, onda je Pagani. Jednostavno, ne znate šta je impresivnije na ovom automobilu. U stvari, lupam gluposti, kakva god bila spoljašnost, ova unutašnjost je mali delić automobilskog raja i definitivno najlepša celina ovog automobila. Sve je potpuno predivno.
 

1. Spyker C8

pitanje_nedelje_bud3.net  (4)Ko kaže da je sve što je valjalo napravljeno u prošlom veku? Ova steam-punk unutrašnjost Spykera C8 je dokaz koliko je vreme u kome živimo ultra-kul samo kada se neko potrudi, a ne prepusti se dosadnim standardima. Čak je i večito negativan Klarkson bio oduševljen enterijerom ovog Holanđanina. Ajde da vidimo šta će sledeće da naprave.

 


Facebook Komentari

Comments

Trenutno nema komentara. Budite prvi!

Ostavite komentar

Budi u toku

  • Facebook
  • Twitter
  • Flickr
  • YouTube
  • RSS

Pretraga

Partneri

Popularno

Negde na brdovitom...

Kao što smo vam već najavili, priča o ...

Za ime Bloga...

Pre neki dan sam skoknuo do pijace da ...

Odžačari – Seat...

Škk dizel? Znam, simbol poljoprivrednih mašina, toplih stanova, ...

Saab il’ nikad

Svi već par godina čitate o propasti SAAB-a, ...

Za ime Bloga...

Godina iza nas i godine ispred nas. Kilo ...

Facebook updates

Twitter updates