Oct
03

Croatia Rally 2013

croatia_rally_2013_bud3_naslovna_1Prošlog vikenda je u susednoj Hrvatskoj održan jubilarni 40. Rally Croatia koji je bodovan za ERC (European Rally Championship). Zapadna obala Istre i grad Poreč ugostili su skoro sto posada, od kojih devet iz Srbije. Evo kratkog osvrta na dešavanja tokom dva dana takmičenja na putevima predivnog Jadranskog poluostrva.
croatia_rally_2013_bud3_naslovna_2Od samog početka relija, Jan Kopecky je sa svojom Fabijom S2000 dominirao i impresivnim vožnjama pitanje pobednika izbacio sa dnevnog reda. Borba za drugo mesto je ipak bila značajno zanimljivija i uzbudljivija, te na kraju Austrijanac Andreas Aigner u Impreci R4 osvaja poziciju broj dva sa skoro dva minuta zaostatka za pobednikom i 14,2 sekunde ispred Hermana Gasnera koji zauzima treće mesto. Ova razlika jasno pokazuje koliko je Čeh bio ubedljiv i zašto se odmah znalo ko je pobednik.
croatia_rally_2013_bud3_naslovna_3Što se tiče naših posada, samo je jedna završila trku do kraja. U pitanju je posada Rabrenović–Radivojević koja je zauzela 24. poziciju u generalnom plasmanu, ali ono što je još bitnije, ovom vožnjom je osigurala titulu prvaka Šampionata Srbije u reliju za 2013. godinu. Ovom prilikom i čestitamo posadi WRR Team na osvojenom šampionatu. Treba još napomenuti da je Juraj Šebalj (koga smo gledali na otvaranju sezone na BG reliju) imao težak udes, ali je posada ostala nepovređena. Od pomenutih skoro sto posada, samo je 37 završilo takmičenje. Konačne rezultate može pogledati klikom na link.

 

Fotografije: Srđan Petrović

Fox Images

 


Facebook Komentari

Comments

Trenutno nema komentara. Budite prvi!

Ostavite komentar

Budi u toku

  • Facebook
  • Twitter
  • Flickr
  • YouTube
  • RSS

Pretraga

Partneri

Popularno

Negde na brdovitom...

Kao što smo vam već najavili, priča o ...

Za ime Bloga...

Pre neki dan sam skoknuo do pijace da ...

Odžačari – Seat...

Škk dizel? Znam, simbol poljoprivrednih mašina, toplih stanova, ...

Saab il’ nikad

Svi već par godina čitate o propasti SAAB-a, ...

Za ime Bloga...

Godina iza nas i godine ispred nas. Kilo ...

Facebook updates

Twitter updates