Jul
03

Dial M for Mini

mini_pickup_bud3_naslovna_3Ko će da mi kaže odakle je ovaj meda sa fotografije poznat? Bio je glavni sporedni lik u jednoj seriji, slično kao i automobil koji vam danas predstavljamo. Iako je član istorijske Mini porodice, on je bio tu da popuni kapacitete fabrike i proširi prodaju vozila na druge segmente koristeći popularnost i prepoznatljivost brenda. Nikada nisam ni zamišljao da ga je u ovom obliku moguće videti, osim ako neko ne dohvati brusilicu u ruke…
mini_pickup_bud3_naslovna_2Verujem da su samo oni upućeniji, zajedno sa njegovim vršnjacima, znali za postojanje ovog modela. U pitanju je Mini Pick-up.
Za njegovu osnovu korišćena je baza od Mini Van-a (popularan model u Britaniji), koja je nešto duža od standardnog Mini-ja, a ukupno je napravljeno nešto manje od 60.000 primeraka.
mini_pickup_bud3_naslovna_10Mini Pick-up koji se nalazi pred vama dolazi iz Grčke, gde je i u potpunosti restauriran, a njegov vlasnik Giwrgos je sa svojim prijateljima došao u Srbiju kao učesnik ovogodišnje Balkanske minijade.
mini_pickup_bud3_naslovna_1Restauracija ovog modela iz 1974. trajala je oko šest meseci, kada su svi delovi bili na jednom mestu, a ovaj Mini Pick-up je ujedno i jedini ovakav model koji možete naći u Grčkoj, kako nam vlasnik kaže.
mini_pickup_bud3_naslovna_6mini_pickup_bud3_naslovna_11U fabričkom stanju nikom ne bi bio interesantan, jer je to bilo radničko vozilo za koje se i grejanje doplaćivalo, ali 6×10 Minilite felne, motor od 1275 kubika i kvalitetno urađen enterijer skreću pažnju na ovaj, već unikatan, primerak Mini-ja.
P.S. Odakle je meda?

 


Facebook Komentari

Comments

Komentari

 1. Chaki kaže:

  mr. bean? :-D

 2. Dare kaže:

  mr bean,naravno ^^

 3. Vojislav Vujanić kaže:

  Tako je, one and only mr.Bean! :)

Ostavite komentar

Budi u toku

 • Facebook
 • Twitter
 • Flickr
 • YouTube
 • RSS

Pretraga

Partneri

Popularno

Negde na brdovitom...

Kao što smo vam već najavili, priča o ...

Za ime Bloga...

Pre neki dan sam skoknuo do pijace da ...

Odžačari – Seat...

Škk dizel? Znam, simbol poljoprivrednih mašina, toplih stanova, ...

Saab il’ nikad

Svi već par godina čitate o propasti SAAB-a, ...

Za ime Bloga...

Godina iza nas i godine ispred nas. Kilo ...

Facebook updates

Twitter updates