Apr
11

Porsche Museum

Nastavljamo u ritmu u kom smo i započeli ovaj mesec. Ovog puta imamo mali flešbek na posetu od pre par godina direktno u centar Porsche-ovog kraljevstva, u Štutgart u Nemačkoj. Ne, nažalost, nismo bili u njihovoj fabrici, ali druga najbolja stvar koju smo mogli da posetimo je njihov muzej…
Lociran je u blizini sedišta kompanije u Zuffenhausen-u, gde su „osmišljeni“ i proizvedeni prvi prototipovi onoga što će kasnije (1938. godine) svetu biti predstavljeno kao VW Buba, a tu se, od 1939. godine, proizvodio i predak svih Porsche-ovih sportskih automobila – Type 64 „Berlin-Rome Car“.
Izgradnja muzeja započela je 2005, a završila se u januaru 2009. godine, stvorivši prostor od 5600 kvadratnih metara za izlaganje istorije dugačke nekoliko dekada. U njemu se nalazi svo istorijsko i savremeno znanje o Porsche-ovom brendu, predstavljeno na jedinstven način za posetioce iz celog sveta. Izloženo je oko 80 vozila i manjih eksponata. Tu su ikone 356, 550, 911 i 917, a članu naše ekipe najveću pažnju privukle su 959-ka i Carrera GT.
Ako se smatrate zaljubljenikom u automobile, ma kojeg brenda ili zemlje porekla, ovo je jedno od onih mesta koja obavezno treba posetiti, jer je Porsche jedna od kompanija koja je imala, a i dalje ima, veliki uticaj na razvoj celokupne industrije.

 


Facebook Komentari

Comments

Komentari

 1. ahsirob kaže:

  959 i Carrer-u GT nisam video uživo, ali sam za sada zaljubljen u 993 turbo s…. Ahhhhhh…. :)

 2. Serdjo kaže:

  Loptice u trubicama pobedile :)

Ostavite komentar

Budi u toku

 • Facebook
 • Twitter
 • Flickr
 • YouTube
 • RSS

Pretraga

Partneri

Popularno

Negde na brdovitom...

Kao što smo vam već najavili, priča o ...

Za ime Bloga...

Pre neki dan sam skoknuo do pijace da ...

Odžačari – Seat...

Škk dizel? Znam, simbol poljoprivrednih mašina, toplih stanova, ...

Saab il’ nikad

Svi već par godina čitate o propasti SAAB-a, ...

Za ime Bloga...

Godina iza nas i godine ispred nas. Kilo ...

Facebook updates

Twitter updates