Feb
20

Midweek selection

Nastavljamo sa nedeljnom šetnjom po internetu. Zimski san kao da i dalje traje na većini stranica, uključujući i našu. Međutim, u Japanu nikad dosadno, a bogme i u arapskom svetu koji još uvek nije upoznao sneg. Evo par zanimljivih stvari…
Porše je postao manje-više čest prizor na našim ulicama, ali sve je to dozirano, pa tako maltene svaki model već znamo, pa čak i ko ga vozi i kuda. Koliko god nama bio zanimljiv jedan običan 911, postoje verzije 911-ice koje su toliko retke da ih čak ni ozbiljni ljubitelji, kao ni pasionirani poznavaoci nikad nisu videli. A kako i da ih vide kad postoje samo dve street-legal 911 GT1 iz 993 serije. Evo kako to izgleda u garaži Abdullaha u Bahreinu (teško njima sa tolikim novcima, udaviće se jednog dana).
A dok se nas 13 jedva skupi na nekom parkingu u gradu i uz dve litre koce proćaska koju reč o automobilima, u Osaki se skupi njih 1300. Tako je, 1300 automobila u jednoj noći na parkingu – kod nas nema toliko automobila sa nestandardnom dimenzijom guma. Ima svega.

Glavna zamerka GT86-ici je manjak snage, o tome svi pričaju, ali to je nije sprečilo da osvoji svet. Taj nedostatak snage je ustvari pravi mamac za sve one koji se malo ozbiljnije bave tuningom, pa tako sada već imamo verzije sa preko 300-400ks. Poznati drifter Frederic Aasbo uhvaćen je u Japanu kako testira GT86 sa V8 motorm i snagom od oko 700ks. Prava mala Godzilla.

Za kraj, malo vrućine Brazila i skup Wagenaša

 


Facebook Komentari

Comments

Komentari

  1. Marko Lalovic kaže:

    Japanci su objasnili! Kakvi fanatici..

Ostavite komentar

Budi u toku

  • Facebook
  • Twitter
  • Flickr
  • YouTube
  • RSS

Pretraga

Partneri

Popularno

Negde na brdovitom...

Kao što smo vam već najavili, priča o ...

Za ime Bloga...

Pre neki dan sam skoknuo do pijace da ...

Odžačari – Seat...

Škk dizel? Znam, simbol poljoprivrednih mašina, toplih stanova, ...

Saab il’ nikad

Svi već par godina čitate o propasti SAAB-a, ...

Za ime Bloga...

Godina iza nas i godine ispred nas. Kilo ...

Facebook updates

Twitter updates