Feb
13

Ada Huja – Winter Race

Zima, zima, e pa šta je…. Jučerašnji dan su obeležile masivne snežne padavine i otežani uslovi na putevima, kako bi to rekli na vestima. I dok na ulici niste mogli da vidite ni jednu Dačiju Logan, mogli ste da vidite trke po snegu, da ste hteli. Mi smo upravo to i uradili.
Na kartodromu Ada Huja održana je time trial trka po snegu i ledu. Odziv je bio više nego odličan, 60 takmičara i više desetina sneška belića pored staze koji su bodrili učesnike. Takmičari su bili podeljeni u dve grupe, na automobile sa pogonom na dva točka, i na automobile sa pogonom na svim točkovima.
Svaka grupa je imala 5 probnih i jedan zvaniči, mereni krug. Dok smo se mi ko irvasi borili da dođemo do najbolje pozicije za slikanje, takmičari su krenuli sa vožnjom. Osim par blagih izletanja i po koje RWD zabacivanje nije bilo mnogo uzbuđenja na samoj stazi.
Zato su najmirniji i najmanje uzbudljivi krugovi i pobeđivali, takav je bio slučaj sa Ivanom Mandićem u Fiatu Punto 1.9 jtd i Rajanom Rajčićem u Golfu R32 koji su odneli pobede u svojim klasama. Ipak, za dobru atmosferu su bili zaslužni posetioci koji su svaku dobru, tako i “lošu” vožnju propratili umesnim prozivkama, uzvicima i svim ostalim propratnim materijalom.Jedan, prilično loš, dan iskorišćen na najbolji mogući način, trošenjem goriva, a ne struje.

 


Facebook Komentari

Comments

Komentari

 1. Hegemon kaže:

  prava akcija za razbijanje zimske dokolice i pored neverovatnih uslova. Slike su odlične i verujem da znam ko ih je slikao, jer su samo dva lika bila dole na stazi sve vreme uredno beležili.

 2. SeiZ kaže:

  Coooooool :)

 3. Cocolo kaže:

  Momci svaka cast i za tekst i za slike…Odlicno odradjen posao!!! Hvala za moju najlepsu sliku koju sam video do sad.

 4. Serdjo kaže:

  Tooooo cooool :)

 5. Shibi kaže:

  Profesionalno kao i uvek :).Svaka cast za reportazu.

Ostavite komentar

Budi u toku

 • Facebook
 • Twitter
 • Flickr
 • YouTube
 • RSS

Pretraga

Partneri

Popularno

Negde na brdovitom...

Kao što smo vam već najavili, priča o ...

Za ime Bloga...

Pre neki dan sam skoknuo do pijace da ...

Odžačari – Seat...

Škk dizel? Znam, simbol poljoprivrednih mašina, toplih stanova, ...

Saab il’ nikad

Svi već par godina čitate o propasti SAAB-a, ...

Za ime Bloga...

Godina iza nas i godine ispred nas. Kilo ...

Facebook updates

Twitter updates