Aug
04

White Lily – Toyota Celica AWD Turbo

Beli ljiljan nastao je od kapi mleka koja je kapnula na Zemlju dok je Hera dojila Herkulesa. Naime, budući da je on bio sin boga Zevsa i smrtne žene Alkmene, Zevs je hteo da se nadoji s grudi… Fast forward par stotina godina unapred, pa geografski malo istočnije i dolazimo do fabrike koja je napravila automobil koji je ušao u legendu WRC-a, početkom 90-ih, sa Carlos Sainzom za đevrekom. Ovo nije taj auto!Toyota Celica, koju vam predstavljamo, je road-going verzija, odnosno model za široke narodne mase koju jedan proizvođač mora da proizvede kako bi dobio homologaciju za učestvovanje na WRC-u. Zato je opremljena svime što jedan pravi WRC auto treba da ima – pogon na sva četiri točka (All-Trac) sa šperom i motor sa nadpunjenjem (turbo), kao i onim sitnicama koje olakšavaju vozaču svakodnevnu upotrebu auta – servo, air-bag, tempomat, kožna sedišta, veliki broj (10) zvučnika… U odnosu na običnu Celica-u, možete je razlikovati po širim krilima, drugačijem braniku i usisu na haubi, a to će promaći većini prolaznika.Prava razlika se krije u trkačkim korenima i 3S-GTE motoru koji izbacuje oko 150KW, odnosno 204 konjske snage, pa je ovaj auto u stanju da, vrlo brzo, izmami osmeh na licu vozača i zaprepašćenje drugih učesnika u saobraćaju. Kada pričamo o performansama “matorih” automobila. Interesantno je napomenuti da je Toyota pre Subaru-a i Mitshubishi-ja učestvovala na WRC-u sa automobilom koji ima pogon na sva četiri točka.
Ova Celica GT-Four, All-Trac, AWD Turbo ili kako već hoćete da je zovete, a nećete mnogo pogrešiti ni sa jednim nazivom, je kupljena nova i redovno održavana od strane prethodnog vlasnika. Životni put je onda navodi u ruke mlađanog entuzijaste iz Novog Sada. Početni zahvati su kozmetički i ogledaju se u izmeni obuće. Felne su Kosei Penta 17×7.5, obavijene u 215/45 gume, a auto je spušten sa Lowtec -35mm oprugama. Naravno sa modifikacijama se tu nije stalo, već se ide dalje, a delovi polako pristižu, pa ćemo ispratiti kako radovi budu dalje napredovali.

 

Do tada uživajte u slikama i ostavite komentar.

 


Facebook Komentari

Comments

Komentari

 1. DEJAN kaže:

  MOJ BIVSI AUTO IZGLEDA KAO SA NEGOG TV SPOTA.VLASNIK KOME SAM AUTO PRODAO SREDIO JE STVARNO LEPO SVAKI KOMENTAR POHVALE,I DA TE SLUZI KAO MENE DO SADA BEZ ULAGANJA!!!

 2. Vojislav Beljanski kaže:

  Auto se veceras zaputio u Sofiju gde ce biti registrovan i vozen po Bugarskoj i Grckoj..

Ostavite komentar

Budi u toku

 • Facebook
 • Twitter
 • Flickr
 • YouTube
 • RSS

Pretraga

Partneri

Popularno

Negde na brdovitom...

Kao što smo vam već najavili, priča o ...

Za ime Bloga...

Pre neki dan sam skoknuo do pijace da ...

Odžačari – Seat...

Škk dizel? Znam, simbol poljoprivrednih mašina, toplih stanova, ...

Saab il’ nikad

Svi već par godina čitate o propasti SAAB-a, ...

Za ime Bloga...

Godina iza nas i godine ispred nas. Kilo ...

Facebook updates

Twitter updates