Jun
28

Pikes Peak Hill Climb – Record broken!!!

“Monster” Tajima je sa svojim Suzuki SX4, ili makar onome što je ostalo od njega posle mnogobrojnih prepravki, odlučio da mu je ove godine cilj da obori sopstveni rekord od 10:01.408 koji je postavio 2007. godine, makar za jednu sekundu, kako je izjavio u intervjuu, ali konačni rezultat je sasvim druga priča!

 

Nobuhiro ‘Monster’ Tajima je oborio svoj rekord na zavijitoj “trci do oblaka”, kako se inače zove Pikes Peak Hill Climb, pošto se za dužinu staze od oko 20km, penjete 1439m u visinu, kroz 156 krivina, a ako nemate sreće i kroz četiri godišnja doba. Modifikovani Suzuki SX4, sa oko 910 konjskih snaga, takmičio se u Unlimited klasi kada je probio mitsku barijeru od 10minuta.

Konačno vreme koje je postavio Tajima iznosi 9:51.278 i time je poslao u prošlost svoj prethodni rezultat, a svim drugim takmičarima zadao domaći oko kojeg će se, verujemo, dugo vremena lomiti automobili ne bi li ovog 61-o godišnjeg Japanca skinuli sa trona (bez starca nema udarca!).

 

Rhys Millen sa svojim Hyundai PM580, nije uspeo da se približi rezultatu od 10 minuta, ali je poboljšao svoje vreme u odnosu na prošlu godinu za ceo minut i njegov novi lični rekord je 10:09.242.

 

Ovo je poslednji put da se, u 89 godina dugoj istoriji ove trke, vozi na mešavini asfalta i šljunka, pošto su lokalne vlasti već krenule da asfaltiraju stazu celom dužinom kako bi privukli turiste. Ovo će naravno uticati na postavljanje novih rekorda, ali će Tajima zauvek biti prva osoba koja je probila psihološku barijeru od 10 minuta.

 

Prvi klip prikazuje uživo komentare Tajima-inog epskog prolaza, ako vas zanima intervju sa njim, premotajte negde pred kraj. Drugi klip je mnogo interesantniji, pošto je u pitanju snimak vožnje obaranja rezultata.

 

 

 


Facebook Komentari

Comments

Trenutno nema komentara. Budite prvi!

Ostavite komentar

Budi u toku

  • Facebook
  • Twitter
  • Flickr
  • YouTube
  • RSS

Pretraga

Partneri

Popularno

Negde na brdovitom...

Kao što smo vam već najavili, priča o ...

Za ime Bloga...

Pre neki dan sam skoknuo do pijace da ...

Odžačari – Seat...

Škk dizel? Znam, simbol poljoprivrednih mašina, toplih stanova, ...

Saab il’ nikad

Svi već par godina čitate o propasti SAAB-a, ...

Za ime Bloga...

Godina iza nas i godine ispred nas. Kilo ...

Facebook updates

Twitter updates