Apr
15

Portle or Beesche

Pred vama se nalazi spoj dva, naizgled, potpuno različita automobila, ali ovo nije bud3enje u smislu “čuli smo da može, pa smo sklopili da se drži na par šrafova”, već hibrid iza koga će stati svaki pravi entuzijasta…

Šasija je počela život kao skromna VW Buba iz 1973. godine, dok je mehanički deo činio srce Porsche Boxster kabrioleta napravljenog, ne tako davne, 2000. godine. Ovaj automobil napravio je Siegried Rudolf, vlasnik CarMaxx, austrijske kompanije koja se bavi restauracijom i prepravljanjem Porsche-ovih i Volkswagen-ovih automobila.

Rudolfu se ideja rodila jednog dana, kada je parkirao svoju restauriranu Bubu, pored ženinog Boxster-a i uočio neverovatnu sličnost između međuosovinskog rastojanja kod ovih automobila. Nakon nebrojenih sati provedenih sa metrom u ruci i u društvu vernog varioca… Rudolf je stvorio Bugster, VW Bubu iz 1973. sa 270 konjskih snaga i centralno postavljenim motorom!

Kada se udaljite od auta, on izgleda kao lepo restaurirana, blago modifikovana, Buba, ali izbliza… Ogromni bočni usis, 18-o inčne felne i tabla iz Porsche-a, počinju da naglašavaju malu prljavu tajnu koju krije Bubin “oklop”. Krila su napravljena specijalno za nju, kako bi prekrila prošireni trap i točkove, a vešanje je naravno potpuno podesivo.

Šta reći? Voleli bismo da viđamo više ovakvih hibrida, nego onih koji nam se danas serviraju… Vaši komentari?

 


Facebook Komentari

Comments

Trenutno nema komentara. Budite prvi!

Ostavite komentar

Budi u toku

  • Facebook
  • Twitter
  • Flickr
  • YouTube
  • RSS

Pretraga

Partneri

Popularno

Negde na brdovitom...

Kao što smo vam već najavili, priča o ...

Za ime Bloga...

Pre neki dan sam skoknuo do pijace da ...

Odžačari – Seat...

Škk dizel? Znam, simbol poljoprivrednih mašina, toplih stanova, ...

Saab il’ nikad

Svi već par godina čitate o propasti SAAB-a, ...

Za ime Bloga...

Godina iza nas i godine ispred nas. Kilo ...

Facebook updates

Twitter updates